anlita en makeupartist till ditt bröllop

Ska du gifta dig?

GRATTIS! Du är nu ett steg närmre att få professionell hjälp och se fantastisk ut på en av dina viktigaste dagar i livet. 

Vill du ha hjälp med din bröllopssminkning?
Tänk på att boka i tid under högsäsong maj-okt. 
Maila mig för att säkra din tid.

 

artistry makeup stockholm

Varje år gör jag omkring 50 brudar vackra till sin bröllopsdag, och med lång erfarenhet vet jag vilka produkter som fungerar allra bäst på bröllopsdagen. Jag älskar att skapa olika makeupstilar. Även om du i vanliga fall inte använder makeup, eller bara lite kommer jag att göra en brudsminkning som är individuellt skapad för dig. 

hållbar bröllopssminkning

Att skapa en hållbar brudsminkning kräver många steg och rätt produkter. Jag är utbildad inom området och har en god översikt av produkterna på marknaden. Då jag främst arbetar med bröllop lägger jag ner mycket tid för att hitta de bästa produkterna. 

BRUDMAKEUP PÅ VALFRI PLATS

Jag utför din brudsminkning på den plats det passar dig bäst. Det kan vara hemma hos dig, hos din frisör eller på ditt hotell, du bestämmer vad som passar dig bäst för att få en så avslappnad bröllopsdag som möjligt. 
Jag kommer dit du önskar.

bröllopsmakeup - stockholm

hur gör man en brudsminkning?

En brudsminkning innehåller:

 • primer för din hudtyp
 • reducering av fina liner och blemmor samt uppljusande av mörka partier
 • foundationmatch
 • skräddarsydd ögonmakeup med passande färgskala
 •  highlight & shading tekniker 
 • ifyllnad av ögonbryn
 • soft rouge och bronzing
 • läppfärg


Vill man ha lösfransar applicerar jag såklart även det.
Jag rekommenderar alltid lösfransar då det ger ett jätte vackert lyft till makeupen och känns extra lyxigt. 
Med dessa steg är du redo för en av dina största dagar i ditt liv med en flawless makeup med minimalt med touch-ups.
 

hur lång tid tar en brudmakeup?

En brudsminkning tar mellan 1 tim och 1 tim 30 min. 
Makeup för övriga festdeltagare tar ca 45-50 min per person

vad kostar en brudsminkning

Brudmakeup inklusive provsminkning/konsultation 3900 kr

Brudmakeup utan konsultation 2500 kr

Min fullständiga bröllopsmeny kan du ladda ner här: 

 

Vanliga frågor

Finns du på någon salong?
Nej, alla mina tjänster utförs exklusivt på den plats kunden önskar. 

När ska man boka bröllopssminkning?
Under högsäsong blir jag snabbt uppbokad på fredagar och lördagar. Söndagar är också populära. Så jag rekommenderar att skicka en förfrågan så snart du kan för att få önskat datum. Även om du är sent ute, tveka inte att slänga iväg ett mail och fråga. Kanske är just ditt datum ledigt. 

Jag gifter mig om några veckor, är du tillgänglig?
Kontakta mig så snart du kan så kikar jag om tid finns. Ibland har jag sista minuten tider lediga. 

Vad behöver du för uppgifter av den som vill boka bröllopsmakeup? 

 • Ditt namn (eller den du vill boka åt)
 • Datumet det gäller. 
 • Tiden då du/ni behöver vara klara.
 • Adress där du vill att tjänsten ska utföras.
 • Hur många personer som vill ha min hjälp.
 • Specifika önskemål
 

Är det nödvändigt att boka en makeupartist till mitt bröllop?
Ja, jag ska berätta varför...
BILDER - Oftast bokar man en bröllopsfotograf som ska föreviga dagen. När bröllopsdagen är över finns bara bilderna kvar. Självklart vill man att alla ska vara sitt finaste jag på dessa som är ett minne för livet.
BEKVÄMLIGHET - Att bara kunna luta sig tillbaka, slappna av och bli omhändertagen är guld värt en sådan här dag. 
HÅLLBAR MAKEUP - Att få till en makeup som är hållbar en hel dag/kväll samt se fin ut på bild är inte enkelt. Det krävs att man har god produktkännedom samt kunskap om ljus och bild.

Jag sminkar mig aldrig annars, kommer jag se ut som mig själv?
Självklart! Det är mitt jobb att göra just dig till din bästa version av dig själv. Jag individanpassar alltid makeupen för att du ska känna dig så bekväm som möjligt och känna dig som ditt vackraste jag. Även om du aldrig sminkar dig annars så är mitt mål att du ska känna dig precis som dig själv, bara extra vacker. 

Gör du bröllopsuppsättningar?
Nej jag gör endast makeup.

Gör man hår eller makeup först på bröllopsdagen?
Det bästa är att göra håret först och sedan makeup. Men det är inte ett måste. 

Har du någon bröllopsportfolio?
Jag får denna fråga då och då och nej jag har inte gjort någon specifik bröllopsportfolio då mina kunskaper syns väl i den portfolio jag har. 

Jag ska gifta mig utomlands, kan jag boka dig till en destination utanför Sverige?
Det går givetvis utmärkt om jag är tillgänglig ditt datum. Kontakta mig för mer information.

Håller en brudsminkning hela kvällen?
Jag jobbar med produkter av hög kvalitet och gör din makeup vattenresistent. Från bas till ögon för att det ska hålla både dag och kväll. Generellt håller makeupen från första fotot till sista dansen. Det enda jag inte kan göra hållbart så länge är läppar så du bör ha något att fylla på läpparna med under dagen/kvällen. Har du en tendens att bli blank så rekommenderar jag även ett transparent puder. Önskar du något specifikt märke på ex mascara så köper du in det själv.

Gör du contouring?
Jag använder mig mer eller mindre av tekniken i alla mina sminkningar. Det handlar om att framhäva ansiktet på bästa möjliga sätt. Contouring förknippar många med mycket smink, men jag vill påpeka att det behöver det absolut inte vara. Med en försiktig countoring ser man det knappt med bara ögat, men på foton lyfter det fram ansiktsdragen på ett väldigt fint sätt.

Är det något jag behöver köpa för att bättra på min bröllopsmakeup?
Det är bra att ha ett läppstift eller glans att fylla på med under kvällen samt ett tranparent puder om du har en tendens att bli blank. Även några tops & servetter kan vara bra att ha tillhands vid eventuella glädjetårar. Det kan även vara bra att ha sminkborttagning för vattenfast makeup till dagen efter.

Vilket är bästa bröllopsläppstiftet?
Det bästa är att undvika för glansiga produkter då de försvinner snabbt samt helmatta läppstift då de ofta torkar ut läpparna. Satsa på ett fuktgivande läppstift som håller dina läppar återfuktade hela bröllopsdagen.
Är man inte van att använda läppstift är "sheer lipstick" ett alternativ. Det finns i ett flertal märken och är som en blandning av läppstift och glans. Det känns lätt att bära och ger en naturlig känsla.

Kan man gå en makeupkurs hos dig och få tips om man ska gifta sig utomlands och vill göra bröllopsmakeupen själv?
Självklart! Jag skräddarsyr en kurs enligt dina önskemål.
Läs mer här.

Vilka makeupprodukter använder du?
Jag är inte ansluten till något specifikt märke, då jag vill kunna plocka ut de bästa produkterna från olika håll. Jag hittar hela tiden nya favoriter. Några exempel: Nars, Urban decay, PIXI, Laura Mercier, YSL, Airbase, Makeup forever, MAC, Smashbox, Too Faced, Illamasqua och Inglot.

Jag har mycket känslig hud och vill använda mitt eget smink. Går det bra?
Har du önskemål att jag använder dina produkter går det bra. Jag kan dock inte svara på hur länge dina produkter håller då jag inte vanligtvis arbetar med dem.

Är det något jag ska tänka på innan provsminkningen?
Har du bilder på makeup du gillar och skulle vilja ha på din dag, maila dom gärna till mig innan konsultationsdagen tillsammans med övriga önskemål och detaljer. Gärna även en bild på dig så kan jag förbereda mig på bästa sätt.  Ju mer info jag vet angående klänning, blommor, smycken, färgteman, desto tydligare bild får jag och desto mer exakt kan jag matcha din bröllopssminkning. Ha gärna en vit t-shirt på dig på konsultationen så får du en bättre känsla för hur makeupen ser ut mot ljusa kläder.

Jag har fransförlängning sedan innan. Ska jag fylla på dessa eller är det finare med vanliga lösfransar?
Du kan absolut fylla på dem. En fin fransförlängning är jätte fint på bild, och den varar dessutom längre än bara på bröllopsdagen. Om du väljer vanliga lösfransar istället blir det såklart också superfint, men du behöver ta bort dessa när kvällen är slut.

Vad ska jag tänka på inför bröllopsdagen?
Mina tips för en snygg bröllopssminkning är...
Hudvård!
Kom ihåg:
Finare hy = finare bröllopsmakeup = du gör din makeup artist gladare = bättre hållbarhet = du ser ännu vackrare ut ännu längre = du kommer älska dina bröllopsbilder ännu mer OCH du behöver inte oroa dig för blemmor och fnasig hud på bröllopsdagen. 
Underbart eller hur! Så börja ta hand om din hy redan nu om du inte redan gör det. 

Vad behöver jag förebereda inför sminkningen på bröllopsdagen?
Vi bör vara i ett ljust rum, ju mer dagsljus desto bättre.
Det är bra om det finns en högre stol (ex barstol) annars två lika höga stolar. Jag kommer även behöva ett bord att lägga mina saker på. Går även bra med en större fönsterbräda. 
 

hjälp-med-brudsminkning

Vad är brudkonsultation?

En brudkonsultation är en bokad tid där du har möjligheten att träffa din makeupartist för provsminkning. Vid detta tillfälle har du också möjlighet att ställa eventuella frågor du har och en planering skissas för din dag. 

Jag rekommenderar alltid att boka bröllopsmakeup med konsultation. Det brukar vara lagom att ha denna
1-2 månader innan bröllopsdagen.

Vi börjar med att du mailar mig önskemål om din brudsminkning och information som kan vara värt att veta för mig som makeup artist. Var sminkningen ska ske, om några fler ska sminkas, kanske tärnor eller bestman. Du har kanske redan hittat fina bilder på makeup som du skulle vilja ha på din dag. Maila gärna dessa till mig innan konsultationsdagen. Jag blir bara glad ju mer inspiration jag får då jag inte känner dig, och inte vet vad du känner dig bekväm i. Det underlättar otroligt för mig, och det blir enklare att matcha exakt vad du är ute efter.  

Kika gärna på bröllopsinspiration på min BLOGG. Maila mig gärna även en bild på dig hur du är sminkad till vardags och en bild där du är sminkad och känner dig extra fin. Då får jag får en bild av hur mycket smink du brukar använda. Pinterest och google är fantastiska källor att leta bröllopsinspiration, men tänk på att de flesta bilder där är retuscherade. Det är ibland lätt att glömma bort. Ett tips är att göra en pinterestsida där du samlar inspirationsbilder.

Vi bokar sedan en tid för bröllopskonsultation vilket innebär att vi träffas några veckor innan bröllopet då vi går igenom dina sminkvanor i vanliga fall och hur du önskar att se ut på din dag. Utefter detta provsminkar jag ett förslag på det vi diskuterat och du känner efter hur detta känns. Då jag har lång erfarenhet av att sminka bröllop brukar jag ha lätt att förstå och läsa av mina kunder, och mitt första förslag brukar ofta pricka väldigt bra.

Viktigt att tänka på är att en bröllopskonsultation inte är en färdig festsminkning, utan ett tillfälle att prova ut vad du vill ha på din bröllopsdag.

En konsultation brukar vanligtvis ta 1- 1,5 timme. Det bästa är att boka konsultationen under dagtid då du får se makeupen i rätt ljus. Ha gärna en topp på dig i ungefärlig färg som din bröllopsklänning.

För mig är ett perfekt underlag jätte viktigt och jag lägger mycket tid på detta genom att arbeta i olika steg med bra fuktighetscreme, primer och hållbara foundations som ser så naturliga ut som möjligt på huden.

Jag ser fram emot att bidra med mina kunskaper och göra din brudsminkning precis som du vill ha den. 
 

Hur går det till?

Steg 1

Du mailar mig information gällande ditt bröllop i kontaktformuläret nedan. 

Steg 2

Luta dig tillbaka och invänta svar från mig om ditt datum är tillgängligt.  Jag svarar för det mesta väldigt snabbt!

Steg 3

Reservera ditt datum genom att betala handpenningen i min webshop. Du kommer då få ett mail som bekräftar din  betalning och din tid är reserverad. Vi kommer överens om ungefär när konsultationen ska hållas.
 

VIKTIG INFORMATION

För att garantera din bokning betalas en delbetalning, handpenning på 1400 kr antingen i min WEBSHOP 
(swishnummer: 1232371474) eller till följande bankgiro: 
165-0241. Vänligen ange ditt för och efternamn i meddelandefältet. När handpenningen är betald är bokningen bindande för båda parter och du kommer att få en bokningsbekräftelse. 

Om handpenningen inte är mig tillhanda inom 7 dagar kan jag dessvärre inte garantera din bokning. Om du vill kan du såklart betala hela beloppet om du vill ha det klart. Annars betalas återstående belopp senast 30 dagar innan bröllopsdagen. 

Avbokningsregler
Skulle du av någon anledning vilja avboka tjänsten gäller följande:

- Handpenningen är till för att reservera ditt bröllopsdatum och är ej återbetalningsbar.

- Vid avbokning fram till 30 dagar innan bröllopsdagen återbetalas hela summan minus handpenningen.
 

bokning

För att boka din bröllopssminkning, för prisförfrågningar eller andra förfrågningar använd formuläret nedan eller maila till: info@makeupstockholm.com
Vänligen ange även datum, plats samt vilken tid du/ni behöver vara klara så kan jag ge dig ett så bra första svar som möjligt.
Du har snabbt ett svar i din mailkorg!