Ska du gifta dig under 2019? Jag har naturligtvis kikat på makeuptrenderna som florerar.


Naturlig skönhet präglar 2019 och en fräsch higlightad hy ligger högt även i år. Rosa ögonskugga och en nude läppsfärg kombinerat med ett krämrouge för att få den naturliga "dewy" känslan är helt rätt. Pricken över I:t är ett par naturligt snygga lösfransar. Vill man poppa lite mer kan en starkare läppfärg lyfta looken.
För den brud som vill synas lite extra är metalliska färger inne, och ett försiktigt svep av en silvrig eyeliner är inne i år.

Vad föredrar du? Hur vet man vad som är den rätta stilen för just ditt bröllop? Trender i all ära, de är roliga att kika på, men din makeup ska prägla just din personlighet. Om du i vanliga fall inte använder röda läppar eller har sotade ögon kanske du ska undvika det på din bröllopsdag. Makeupartistens jobb är att göra en makeup som är unik för just dig och som du känner dig som ditt vackraste jag i. 

Om du vill boka din bröllopssminkning hos mig så är första steget att säkra ditt datum. Lördagstiderna försvinner snabbt. Du börjar sedan samla på dig bilder på makeup du gillar och har en känsla av att du skulle vilja ha på din dag. Jag brukar rekommendera att vi har konsultationen 1-2 månader innan bröllopsdagen. Detta för att du ska ska hinna få en överblick av hur allt annat kommer att se ut,  klänning, blommor, färgtema med mera innan vi bestämmer sminket. Bröllopsmakeupen ska vara pricken över I:t och smälta ihop med övrig stil.


Har du några frågor, funderingar, tveka inte att KONTAKTA MIG. Jag har jobbat med bröllop i 14 år och har ofta svar på de flesta frågor.
 

Läs hela inlägget »

Söker du bröllopsinspiration för vår & sommarbröllopet?
En hud som är fräsch, återfuktad, naturlig och vackert dewy tycker jag alltid är fint.
Här kommer lite makeupinspiration som är mina favoriter från nätet. Vilken look gillar du bäst?
 

by Emma chen artistry

By Mia Connor

bröllopssminkning - stockholm

Rachel Frost Beauty

Makeup av Tanielle Jai

Makeup: Emily Djamil

Av makeupartist Penny Antuar

Av makeupartist Mia Connor

www.vanitymakeup.com
www.pennyantuar.com
Läs hela inlägget »

Kristin var en av årets höstbrudar jag sminkade. 60tal när det är som bäst! 
 
Läs hela inlägget »

Vad gör man egentligen på ett makeupkonsultation?
Hur jobbar jag?
Jag brukar alltid börja med att sminka ena halvan av ansiktet på en konsultation för att kunden då kan känna efter hur det känns. Är det så man önskat är det ju toppen, annars har vi andra sidan att testa något annat på. Smart va? :)

Detta är en av mina bröllopskunder som gick lite utanför den klassiska looken och  valde istälet en rockig look. Bilden på ögat under är inspirationsbilden jag fick av henne, och bilden nedan är min tolkning på konsultationen. 

makeupkonsultation
makeupinspiration
Läs hela inlägget »
Även iår säljer jag den populära Colormakeupboxen i min webshop. Den innehåller valfritt läppstift, transparent puder samt en ansiktsmask i miniformat.
Tänk på att beställa i god tid innan ditt bröllop.
 
Läs hela inlägget »

Bröllopssäsongen för 2017 närmar sig med stormsteg och bokningarna strömmar in.
Jag får många frågor när det gäller bröllopsmakeup, och jag vill här skriva ett inlägg för att svara på en av de vanligaste frågorna.

Att planera ett bröllop är något man ofta gör för första gången i livet. Det är mycket att tänka på, och är man inte en tjej som sminkar sig så mycket i vanliga fall är kanske inte sminket det första man tänker på. Jag har de som bokar mig år i förväg och de som hör av sig en vecka innan vigseln och inser att de kanske bör ta hjälp.
Vad tycker jag då? Kan man göra bröllopssminkningen själv eller bör man ta hjälp?

Att få en makeup att hålla i så många timmar som på en bröllopsfest innebär bra kvalitet på produkter. Det har tagit mig många år att hitta mina favoritprodukter som verkligen håller genom tårar, svett och kramar. Tro mig, jag letar ständigt för att alltid kunna leverera på topp till mina kunder. Det är lite det som är tjusningen när man jobbar professionellt med makeup, man testar, testar och testar, och under tiden hittar man nya favoriter. När jag sedan får mail från mina bröllopskunder som bekräftar att de till och med vaknade upp snygga dagen efter, ja då sitter det bra! Och det är just denna punkt jag vill lyfta lite extra. Att anlita en makeupartist som är van att jobba med bröllop, ger dig en hållbar bröllopsmakeup.
Det ligger mycket arbete bakom en bröllopsmakeup, och de som sett mig jobba vet vad många små små lager av produkt som läggs just för att få det att sitta så länge. Att få en makeup att sitta under en kväll kan vara nog så komplicerat om man inte är van att sminka sig, men jag kan lova att det är skillnad på en kväll och 15 timmar... Därav att priset på bröllopsmakeup är högre. Jag reserverar alltid 1 tim 30 min för en bröllopsmakeup och det krävs mer jobb och precision. 

Det finns dock ett par saker som du bör ha i åtanke. Läpparna kommer du behöva fylla på under dagen/kvällen då du äter, dricker och pussas. Blir du ofta glansig kan det också vara bra med ett transparent puder när solens strålar lyser under fotograferingen. Inför varje säsong köper jag in ett antal utvalda läppstift och puder som jag sedan säljer vidare till kund.
Jag håller just nu på att kika på färger inför våren och sommarens bröllop. Vad vill just du ha för färg på dina läppar?
 


 

Läs hela inlägget »

Bröllopet är en av de mest fotograferade dagarna i ditt liv. Undvik de största makeupmisstagen.

1. Strunta i konsultationen
Jag vill verkligen poängtera att jag alltid rekommenderar konsultation. Bara för att du tycker en viss makeup är superfin i ett magasin behöver inte betyda att just du känner dig bekväm i den. Här har du möjliget att testa och diskutera fram just din perfekta bröllopslook.

2. Komma oförbredd till konsultationen
Jag vill poängtera att jag inte är tankeläsare.  Jag brukar alltid be blivande bruden maila mig bilder på makeup som hon gillar. All info jag kan få är jättebra hjälp för mig.  Det kan vara färger på blommor eller andra detaljer som ska matchas. Du kanske har bild på dig i en makeup som du trivdes extra bra i. Berätta för mig så jag får en så bra beskrivning av vad du gillar som möjligt. 

3. Täcka ansiktet med en kaka av foundation
Man kan tro att ju tjockare lager med foundation man lägger på desto bättre blir ansiktet på bild....svar NEJ! Har du problemhy ska det givetvis täckas på de områdena, men ju mer man ser igenom en glödande vacker felfri hy desto vackrare blir närbilderna. 


 

Läs hela inlägget »