Det finns många knep att ta till för att skapa den där extra wow-känslan på bröllopsdagen. Ett av mina knep är individuella lösfransar som nästan alla mina brudar vill ha efter att ha provat dem på konsultationsdagen. 

Det finns flera fördelar med dem: 

  • De skapar en wowkänsla, men ser så naturliga ut på att det skulle kunna vara dina egna perfekta fransar. 
  • De är så bekväma att ha på sig att när limmet har torkat känner du inte att du bär dom. 
  • De tål tårar och svett, och sitter tills du själv vill ta av dom. Jag ska erkänna att jag själv är beroende och har de ibland på i 3-4 dagar. Gäller dock att sova lite försiktigt då.. ;) 
Visst är det underbart när man kan skapa magi med så små detaljer? 


 

Läs hela inlägget »


Februari, alla hjärtans dag och månaden då jag får in allra flest bröllopsförfrågningar till bröllopssäsongen. Super roligt! 


 

Läs hela inlägget »

Bröllopsplanering för 2019 och 2020 är i full gång runt om i landet. Det är många pusselbitar som ska falla på plats, inte minst att du ska vara ditt snyggaste jag. Din bröllopsdag är en av dina viktigaste och mest minnesvärda dagar i ditt liv. Hitta en duktig makeupartist som du klickar med, som förstår dina önskemål och som du känner dig bekväm och lugn med. En bröllopsdag kan innehålla många stressfulla moment, så mitt tips är att välja en makeupartist du kan känna dig avslappnad med. Personligen så tycker jag att man kan känna av mycket redan i mailkonversationen, men framför allt på  brudkonsultationen som är ett ypperligt tillfälle att känna av personkemin. 

Var nogrann med att leta fram inspirationsbilder på makeup du gillar och visa för din makeupartist. Berätta gärna så mycket detaljer som möjligt om det är något färgtema som man ska ta hänsyn till eller andra viktiga detaljer. Berätta vad du gillar och vad du inte gillar och maila gärna en bild på dig där du kände dig riktigt fin.

Läs hela inlägget »


En hållbar naturlig bröllopssminkning är ofta efterfrågat. Hur skapas denna look?

Hudvårdsprodukter
Återfuktade ansiktskräm och ögonkräm. 

Primer
Är A och O för att jämna ut huden och hjälper till att få sminket att sitta och se flawless ut.

Foundation
En vattenresistent produkt som man kan lägga små lager av gör att det blir lätt på huden. 

Puder
En lätt formula som inte ger en pudig känsla är den bästa.

Rouge/highlighter/contouring
Låter som mycket smink men applicerar man det lätt framhäver man ansiktsdragen på ett vackert sätt. 

Ögonskugga
Framhäver färg och form på sina ögon.

Eyeliner och ögonbryn
En försiktigt suddad eyeliner och naturligt formade bryn lyfter ditt ansikte fint. 

Mascara och fransar
Konsultationen är ett perfekt tillfälle att testa individuella fransar som adderar det lilla extra till din look utan att behöva lägga på mer smink.

Läppfärg
Testa olika varianter och se vad du trivs bäst i. Är man inte så van vid läppstift brukar jag rekommendera "Sheer lipstick" som finns hos de flesta märken och är en blandning av läppstift och glans och blir därför väldigt naturligt på läpparna. 


 
Läs hela inlägget »

1. Hitta din makeupartist tidigare än du tror.
Ofta är sminket bland det sista bruden tänker på när planerna för bröllopet börjar organiseras. Populära makeupartister som jobbar med bröllop blir bokade långt i förväg, ofta 1 år. Så fort ni har datumet för bröllopet planerat, börja leta runt på nätet efter en makeupartist som du känner passar just dig. 

2. Ska du använda spraytan, testa innan.
Har du tänkt att ha spraytan på din dag. Testa att spraya dig ett par gånger några månader innan så du hittar den perfekta brännan på just dig. 

3. Boka en makeupartist som är van vid bröllop
Att göra en bröllopsmakeup skiljer sig från att göra en vanlig festmakeup. Makeupartister som jobbar med mycket bröllop känner till vilka produkter som både är hållbara, naturligt vackra och snygga på bild.  

4. Berätta vad du gillar!
Tänk på att nogrant berätta för din makeupartist vad du gillar och inte gillar på konsultationen. Vi kan inte läsa tankar och vi vill göra dig nöjd. 

5. Var realistisk.
Alla har vi våra delar på kroppen vi är mindre nöjda med. I dagens samhälle ser vi ständigt retusherade bilder där allt är perfekt. Detta är inte verkligheten. Om du tycker har en stor näsa kommer inte contouring trolla bort den. Det går att jobba med ljus och skuggor vilket kan göra viss skillnad på bild, men vi har ingen trolleristav utan en makeuppensel. :) 

6. Mini makeupkit.
En duktig makeupartist använder hållbara produkter. Men solstrålar, tårar och pussande kan göra att du behöver bättra på sminket under dagen. Ett kit med läppstift, ett par tops, bomullspads och puder eller blotting papers är ett bra bröllopskit. 

7. Håll tidsschemat
Var redo att sminkas när din makeupartist anländer. Ska du göra håret innan, lägg gärna lite extra marginal med tid. Din dag är viktig för oss makeupartister, och vi har planerat din dag nogrant. Se till att vi får den tid vi önskat när du bokade så vi kan göra dig så vacker som vi planerat för. Har du tärnor, vänner eller släkt som också ska bli sminkade, tänk på att utse någon som håller koll på att schemat följs. 

8. Förberedelser
Förbered så vi har ett bord att lägga vårt smink på samt gärna en hög stol. Finns ingen hög stol är det önskvärt med två lika höga stolar. 

9. Undvik ansiktsprodukter med SPF på morgonen
Solskyddsfaktor kan göra så ditt ansikte blir vitt om du ska fotas inomhus med blixt. 

10. Slappna av i sminkstolen
Sms, selfies, springande upp och ner ur sminkstolen är saker som gör att tiden rinner iväg och vi makeupartister inte kan jobba lika effektivt som vi planerat. Tänk på att denna stund är den mest avslappnande stunden på din bröllopsdag, ta vara på den och njut. :) 
 

Läs hela inlägget »

Ska du gifta dig under 2019? Jag har naturligtvis kikat på makeuptrenderna som florerar och här kommer lite bröllopsinspiration. 


Naturlig skönhet präglar 2019 och en fräsch higlightad hy ligger högt även i år. Rosa ögonskugga och en nude läppsfärg kombinerat med ett krämrouge för att få den naturliga "dewy" känslan är helt rätt. Pricken över I:t är ett par naturligt snygga lösfransar. Vill man poppa lite mer kan en starkare läppfärg lyfta looken.
För den brud som vill synas lite extra är metalliska färger inne, och ett försiktigt svep av en silvrig eyeliner är inne i år.

Vad föredrar du? Hur vet man vad som är den rätta stilen för just ditt bröllop? Trender i all ära, de är roliga att kika på, men din makeup ska prägla just din personlighet. Om du i vanliga fall inte använder röda läppar eller har sotade ögon kanske du ska undvika det på din bröllopsdag. Makeupartistens jobb är att göra en makeup som är unik för just dig och som du känner dig som ditt vackraste jag i. 

Om du vill boka din bröllopssminkning hos mig så är första steget att säkra ditt datum. Lördagstiderna försvinner snabbt. Du börjar sedan samla på dig bilder på makeup du gillar och har en känsla av att du skulle vilja ha på din dag. Jag brukar rekommendera att vi har konsultationen 1-2 månader innan bröllopsdagen. Detta för att du ska ska hinna få en överblick av hur allt annat kommer att se ut,  klänning, blommor, färgtema med mera innan vi bestämmer sminket. Bröllopssminkningen ska vara pricken över I:t och smälta ihop med övrig stil.


Har du några frågor, funderingar, tveka inte att KONTAKTA MIG. Jag har jobbat med bröllop i 14 år och har ofta svar på de flesta frågor.
 

Läs hela inlägget »

Söker du bröllopsinspiration för vår & sommarbröllopet?
En hud som är fräsch, återfuktad, naturlig och vackert dewy tycker jag alltid är fint.
Här kommer lite makeupinspiration som är mina favoriter från nätet. Vilken look gillar du bäst?
 

via pinterest

by Emma chen artistry

By Mia Connor

bröllopssminkning - stockholm

Rachel Frost Beauty

Makeup av Tanielle Jai

Makeup: Emily Djamil

Av makeupartist Penny Antuar

Av makeupartist Mia Connor

www.vanitymakeup.com
www.pennyantuar.com
Läs hela inlägget »

Kristin var en av årets höstbrudar jag sminkade. 60tal när det är som bäst! 
 
Läs hela inlägget »
Även iår säljer jag den populära Colormakeupboxen i min webshop. Den innehåller valfritt läppstift, transparent puder samt en ansiktsmask i miniformat.
Tänk på att beställa i god tid innan ditt bröllop.
 
Läs hela inlägget »

Bröllopssäsongen för 2017 närmar sig med stormsteg och bokningarna strömmar in.
Jag får många frågor när det gäller bröllopsmakeup, och jag vill här skriva ett inlägg för att svara på en av de vanligaste frågorna.

Att planera ett bröllop är något man ofta gör för första gången i livet. Det är mycket att tänka på, och är man inte en tjej som sminkar sig så mycket i vanliga fall är kanske inte sminket det första man tänker på. Jag har de som bokar mig år i förväg och de som hör av sig en vecka innan vigseln och inser att de kanske bör ta hjälp.
Vad tycker jag då? Kan man göra bröllopssminkningen själv eller bör man ta hjälp?

Att få en makeup att hålla i så många timmar som på en bröllopsfest innebär bra kvalitet på produkter. Det har tagit mig många år att hitta mina favoritprodukter som verkligen håller genom tårar, svett och kramar. Tro mig, jag letar ständigt för att alltid kunna leverera på topp till mina kunder. Det är lite det som är tjusningen när man jobbar professionellt med makeup, man testar, testar och testar, och under tiden hittar man nya favoriter. När jag sedan får mail från mina bröllopskunder som bekräftar att de till och med vaknade upp snygga dagen efter, ja då sitter det bra! Och det är just denna punkt jag vill lyfta lite extra. Att anlita en makeupartist som är van att jobba med bröllop, ger dig en hållbar bröllopsmakeup.
Det ligger mycket arbete bakom en bröllopsmakeup, och de som sett mig jobba vet vad många små små lager av produkt som läggs just för att få det att sitta så länge. Att få en makeup att sitta under en kväll kan vara nog så komplicerat om man inte är van att sminka sig, men jag kan lova att det är skillnad på en kväll och 15 timmar... Därav att priset på bröllopsmakeup är högre. Jag reserverar alltid 1 tim 30 min för en bröllopsmakeup och det krävs mer jobb och precision. 

Det finns dock ett par saker som du bör ha i åtanke. Läpparna kommer du behöva fylla på under dagen/kvällen då du äter, dricker och pussas. Blir du ofta glansig kan det också vara bra med ett transparent puder när solens strålar lyser under fotograferingen. Inför varje säsong köper jag in ett antal utvalda läppstift och puder som jag sedan säljer vidare till kund.
Jag håller just nu på att kika på färger inför våren och sommarens bröllop. Vad vill just du ha för färg på dina läppar?
 


 

Läs hela inlägget »