BRÖLLOPSINSPIRATION

Hur fantastiskt somriga och fina är inte dessa inspirationsbilder.
 

brudsminkning-stockholm

makeup: @truebeautybyjoannamarie

makeup: @artsiartistry

makeup: @rpartistry_

makeup: @lauracarrollmakeupartistry

Läs hela inlägget »

Söker du bröllopsinspiration för vår & sommarbröllopet?
En hud som är fräsch, återfuktad, naturlig och vackert dewy tycker jag alltid är fint. Efter pandemins hemmajobbande vill vi inget annat än att ha en hud med lyster. Så denna underbara trend håller i sig. 
Här kommer lite makeupinspiration som är mina favoriter från nätet. Vilken look gillar du bäst?
 

via pinterest

https://thrivecausemetics.com/products/focus-eyeshadow-palette?utm_source=pinterest&utm_medium=pinterest&utm_campaign=prospecting_p_id_8079211526&utm_term=15offnewcustomers061119%3Futm_term%3Deye+makeup&utm_campaign=9886203629

by Emma chen artistry

bröllopssminkning - stockholm

Rachel Frost Beauty

Makeup av Tanielle Jai

Makeup: Emily Djamil

Av makeupartist Penny Antuar

Av makeupartist Mia Connor

www.vanitymakeup.com
www.pennyantuar.com
Läs hela inlägget »

Jag rekommenderar alltid att boka brudmakeup med konsultation. Det brukar vara lagom att ha denna 6-8 veckor innan bröllopsdagen. 

Viktigt att tänka på är att en bröllopskonsultation inte är en färdig festsminkning, utan ett tillfälle att prova ut vad du vill ha på din bröllopsdag. 

Vi börjar med att du mailar mig önskemål om din bröllopsmakeup och information som kan vara värt att veta för mig som makeup artist. Var sminkningen ska ske, om några fler ska sminkas, kanske tärnor eller bestman. Du har kanske redan hittat fina bilder på makeup som du skulle vilja ha på din dag. Maila gärna dessa till mig innan konsultationsdagen. Jag blir bara glad ju mer inspiration jag får då jag inte känner dig, och inte vet vad du känner dig bekväm i. Det underlättar otroligt för mig, och det blir enklare att matcha exakt vad du är ute efter. Kika gärna på bröllopsinspiration på min blogg

Vi bokar sedan en tid för bröllopskonsultation vilket innebär att vi träffas några veckor innan bröllopet då vi går igenom dina sminkvanor i vanliga fall och hur du önskar att se ut på din dag. Utefter detta provsminkar jag ett förslag på det vi diskuterat och du känner efter hur detta känns. Då jag har lång erfarenhet av att sminka bröllop brukar jag ha lätt att förstå och läsa av mina kunder, och mitt första förslag brukar pricka väldigt bra. En konsultation brukar vanligtvis ta 1- 1 tim 15 min.
Det bästa är att boka konsultationen under dagtid då du får se makeupen i rätt ljus. 

En konsultation är till för att prova vad som känns bra och för att du ska kunna slappna av på din dag. Vid detta tillfälle har du möjlighet att ställa eventuella frågor du har och vi kan skissa på en planering för din dag. 

Jag ser fram emot att bidra med mina kunskaper och göra din bröllopsmakeup precis som du vill ha den. 
 

Läs hela inlägget »
Varje år blir jag kontaktad av brudar som tänkt göra sin egen bröllopsmakeup, men som i sista minuten ångrar sig och mailar mig veckan innan bröllopsdagen då de är för stressade för att göra sin egen makeup och söker därför professionell hjälp. Jag tänkte därför göra ett inlägg här om allt du behöver veta när du ska göra din egen brudsminkning. 
 
 1. Gå inte för långt ifrån din vanliga makeuprutin. Om du i vanliga fall använder lätt makeup, fokusera då på att definera ögon och fransar. Brukar du ha full makeup till vardags, gör då det till bröllopsdagen också. Din bröllopsmakeup ska symbolisera dig. 
 2. Sätt av 1 tim 30 min på bröllopsdagen för din makeup. Planera din dag väl och se till att du schemalägger dagen så du inte är stressad när du ska applicera din makeup. Låt den få ta sin tid. 
 3. Gör din makeup innan du klär på dig så du inte spiller makeup på klänningen. 
 4. Sudda sudda sudda! Det vanligaste misstaget är att inte sudda in skuggan tillräckligt och få hårda linjer. När du tänker att du är klar, sudda lite till. Var inte rädd för att färgerna blandas ihop med varandra på ögonlocket. 
 5. PRIMER! Detta är nyckelprodukten och får ögonskuggan att stanna kvar till sista dansen, men jämnar också ut huden innan du applicerar foundation.
 6. Övning ger färdighet! Man blir bra på det man övar på, så öva många gånger innan bröllopsdagen så du känner dig säker på vad du trivs i och hur du går tillväga tekniskt. 
 7. Jobba med mindre mängd produkt i taget. Ett vanligt misstag många nybörjare gör är att ta alldeles för mycket produkt på borsten vilket resulterar i en fläckig makeup. Var sparsam med produkten och jobba i flera lager. 
 8. Undvik produkter med solskyddsfaktor! Ämnen i dessa produkter kan göra så ansiktet ser vitt ut på bild när det träffas av fotoblixtar. 
 9. Använd vattenresistenta produkter. 
 10. Boka tid för konsultation med en makeupartist som arbetar med bröllop. Har du möjlighet så är detta ett sätt att få hjälp med inspiration, produktval och hur du går tillväga tekniskt med den makeup du önskar. 
Läs hela inlägget »

Det finns många knep att ta till för att skapa den där extra wow-känslan på bröllopsdagen. Ett av mina knep är individuella lösfransar som nästan alla mina brudar vill ha efter att ha provat dem på konsultationsdagen. 

Det finns flera fördelar med dem: 

 • De skapar en wowkänsla, men ser så naturliga ut på att det skulle kunna vara dina egna perfekta fransar. 
 • De är så bekväma att ha på sig att när limmet har torkat känner du inte att du bär dom. 
 • De tål tårar och svett, och sitter tills du själv vill ta av dom. Jag ska erkänna att jag själv är beroende och har de ibland på i 3-4 dagar. Gäller dock att sova lite försiktigt då.
Visst är det underbart när man kan skapa magi med så små detaljer? 


 

Läs hela inlägget »


Februari, alla hjärtans dag och månaden då jag får in allra flest bröllopsförfrågningar till bröllopssäsongen. Super roligt! 


 

Läs hela inlägget »

Planerar du bröllop? Det är många pusselbitar som ska falla på plats, inte minst att du ska vara ditt snyggaste jag. Din bröllopsdag är en av dina viktigaste och mest minnesvärda dagar i ditt liv. Hitta en duktig makeupartist som du klickar med, som förstår dina önskemål och som du känner dig bekväm och lugn med. En bröllopsdag kan innehålla många stressfulla moment, så mitt tips är att välja en makeupartist du kan känna dig avslappnad med. Personligen så tycker jag att man kan känna av mycket redan i mailkonversationen, men framför allt på  brudkonsultationen som är ett ypperligt tillfälle att känna av personkemin. 

Var nogrann med att leta fram inspirationsbilder på makeup du gillar och visa för din makeupartist. Berätta gärna så mycket detaljer som möjligt om det är något färgtema som man ska ta hänsyn till eller andra viktiga detaljer. Berätta vad du gillar och vad du inte gillar och maila gärna en bild på dig där du kände dig riktigt fin.

Läs hela inlägget »


En hållbar naturlig bröllopssminkning är ofta efterfrågat. Hur skapas denna look?

Hudvårdsprodukter
Återfuktade ansiktskräm och ögonkräm. 

Primer
Är A och O för att jämna ut huden och hjälper till att få sminket att sitta och se flawless ut.

Foundation
En vattenresistent produkt som man kan lägga små lager av gör att det blir lätt på huden. 

Puder
En lätt formula som inte ger en pudig känsla är den bästa.

Rouge/highlighter/contouring
Låter som mycket smink men applicerar man det lätt framhäver man ansiktsdragen på ett vackert sätt. 

Ögonskugga
Framhäver färg och form på sina ögon.

Eyeliner och ögonbryn
En försiktigt suddad eyeliner och naturligt formade bryn lyfter ditt ansikte fint. 

Mascara och fransar
Konsultationen är ett perfekt tillfälle att testa individuella fransar som adderar det lilla extra till din look utan att behöva lägga på mer smink.

Läppfärg
Testa olika varianter och se vad du trivs bäst i. Är man inte så van vid läppstift brukar jag rekommendera "Sheer lipstick" som finns hos de flesta märken och är en blandning av läppstift och glans och blir därför väldigt naturligt på läpparna. 


 
Läs hela inlägget »

1. Hitta din makeupartist tidigare än du tror.
Ofta är sminket bland det sista bruden tänker på när planerna för bröllopet börjar organiseras. Populära makeupartister som jobbar med bröllop blir bokade långt i förväg, ofta 1 år. Så fort ni har datumet för bröllopet planerat, börja leta runt på nätet efter en makeupartist som du känner passar just dig. 

2. Ska du använda spraytan, testa innan.
Har du tänkt att ha spraytan på din dag. Testa att spraya dig ett par gånger några månader innan så du hittar den perfekta brännan på just dig. 

3. Boka en makeupartist som är van vid bröllop
Att göra en bröllopsmakeup skiljer sig från att göra en vanlig festmakeup. Makeupartister som jobbar med mycket bröllop känner till vilka produkter som både är hållbara, naturligt vackra och snygga på bild.  

4. Berätta vad du gillar!
Tänk på att nogrant berätta för din makeupartist vad du gillar och inte gillar på konsultationen. Vi kan inte läsa tankar och vi vill göra dig nöjd. 

5. Var realistisk.
Alla har vi våra delar på kroppen vi är mindre nöjda med. I dagens samhälle ser vi ständigt retusherade bilder där allt är perfekt. Detta är inte verkligheten. Om du tycker har en stor näsa kommer inte contouring trolla bort den. Det går att jobba med ljus och skuggor vilket kan göra viss skillnad på bild, men vi har ingen trolleristav utan en makeuppensel. :) 

6. Mini makeupkit.
En duktig makeupartist använder hållbara produkter. Men solstrålar, tårar och pussande kan göra att du behöver bättra på sminket under dagen. Ett kit med läppstift, ett par tops, bomullspads och puder eller blotting papers är ett bra bröllopskit. 

7. Håll tidsschemat
Var redo att sminkas när din makeupartist anländer. Ska du göra håret innan, lägg gärna lite extra marginal med tid. Din dag är viktig för oss makeupartister, och vi har planerat din dag nogrant. Se till att vi får den tid vi önskat när du bokade så vi kan göra dig så vacker som vi planerat för. Har du tärnor, vänner eller släkt som också ska bli sminkade, tänk på att utse någon som håller koll på att schemat följs. 

8. Förberedelser
Förbered så vi har ett bord att lägga vårt smink på samt gärna en hög stol. Finns ingen hög stol är det önskvärt med två lika höga stolar. 

9. Undvik ansiktsprodukter med SPF på morgonen
Solskyddsfaktor kan göra så ditt ansikte blir vitt om du ska fotas inomhus med blixt. 

10. Slappna av i sminkstolen
Sms, selfies, springande upp och ner ur sminkstolen är saker som gör att tiden rinner iväg och vi makeupartister inte kan jobba lika effektivt som vi planerat. Tänk på att denna stund är den mest avslappnande stunden på din bröllopsdag, ta vara på den och njut. :) 
 

Läs hela inlägget »

Ska du gifta dig under 2019? Jag har naturligtvis kikat på makeuptrenderna som florerar och här kommer lite bröllopsinspiration. 


Naturlig skönhet präglar 2019 och en fräsch higlightad hy ligger högt även i år. Rosa ögonskugga och en nude läppsfärg kombinerat med ett krämrouge för att få den naturliga "dewy" känslan är helt rätt. Pricken över I:t är ett par naturligt snygga lösfransar. Vill man poppa lite mer kan en starkare läppfärg lyfta looken.
För den brud som vill synas lite extra är metalliska färger inne, och ett försiktigt svep av en silvrig eyeliner är inne i år.

Vad föredrar du? Hur vet man vad som är den rätta stilen för just ditt bröllop? Trender i all ära, de är roliga att kika på, men din makeup ska prägla just din personlighet. Om du i vanliga fall inte använder röda läppar eller har sotade ögon kanske du ska undvika det på din bröllopsdag. Makeupartistens jobb är att göra en makeup som är unik för just dig och som du känner dig som ditt vackraste jag i. 

Om du vill boka din bröllopssminkning hos mig så är första steget att säkra ditt datum. Lördagstiderna försvinner snabbt. Du börjar sedan samla på dig bilder på makeup du gillar och har en känsla av att du skulle vilja ha på din dag. Jag brukar rekommendera att vi har konsultationen 1-2 månader innan bröllopsdagen. Detta för att du ska ska hinna få en överblick av hur allt annat kommer att se ut,  klänning, blommor, färgtema med mera innan vi bestämmer sminket. Bröllopssminkningen ska vara pricken över I:t och smälta ihop med övrig stil.


Har du några frågor, funderingar, tveka inte att KONTAKTA MIG. Jag har jobbat med bröllop i 14 år och har ofta svar på de flesta frågor.
 

Läs hela inlägget »