Mina Topp 10 bröllopstips

1. Hitta din makeupartist tidigare än du tror.
Ofta är sminket bland det sista bruden tänker på när planerna för bröllopet börjar organiseras. Populära makeupartister som jobbar med bröllop blir bokade långt i förväg, ofta 1 år. Så fort ni har datumet för bröllopet planerat, börja leta runt på nätet efter en makeupartist som du känner passar just dig. 

2. Ska du använda spraytan, testa innan.
Har du tänkt att ha spraytan på din dag. Testa att spraya dig ett par gånger några månader innan så du hittar den perfekta brännan på just dig. 

3. Boka en makeupartist som är van vid bröllop
Att göra en bröllopsmakeup skiljer sig från att göra en vanlig festmakeup. Makeupartister som jobbar med mycket bröllop känner till vilka produkter som både är hållbara, naturligt vackra och snygga på bild.  

4. Berätta vad du gillar!
Tänk på att nogrant berätta för din makeupartist vad du gillar och inte gillar på konsultationen. Vi kan inte läsa tankar och vi vill göra dig nöjd. 

5. Var realistisk.
Alla har vi våra delar på kroppen vi är mindre nöjda med. I dagens samhälle ser vi ständigt retusherade bilder där allt är perfekt. Detta är inte verkligheten. Om du tycker har en stor näsa kommer inte contouring trolla bort den. Det går att jobba med ljus och skuggor vilket kan göra viss skillnad på bild, men vi har ingen trolleristav utan en makeuppensel. :) 

6. Mini makeupkit.
En duktig makeupartist använder hållbara produkter. Men solstrålar, tårar och pussande kan göra att du behöver bättra på sminket under dagen. Ett kit med läppstift, ett par tops, bomullspads och puder eller blotting papers är ett bra bröllopskit. 

7. Håll tidsschemat
Var redo att sminkas när din makeupartist anländer. Ska du göra håret innan, lägg gärna lite extra marginal med tid. Din dag är viktig för oss makeupartister, och vi har planerat din dag nogrant. Se till att vi får den tid vi önskat när du bokade så vi kan göra dig så vacker som vi planerat för. Har du tärnor, vänner eller släkt som också ska bli sminkade, tänk på att utse någon som håller koll på att schemat följs. 

8. Förberedelser
Förbered så vi har ett bord att lägga vårt smink på samt gärna en hög stol. Finns ingen hög stol är det önskvärt med två lika höga stolar. 

9. Undvik ansiktsprodukter med SPF på morgonen
Solskyddsfaktor kan göra så ditt ansikte blir vitt om du ska fotas inomhus med blixt. 

10. Slappna av i sminkstolen
Sms, selfies, springande upp och ner ur sminkstolen är saker som gör att tiden rinner iväg och vi makeupartister inte kan jobba lika effektivt som vi planerat. Tänk på att denna stund är den mest avslappnande stunden på din bröllopsdag, ta vara på den och njut. :) 
 

Kommentera gärna: