Bröllopssminkning

Bröllopssäsongen för 2017 närmar sig med stormsteg och bokningarna strömmar in.
Jag får många frågor när det gäller bröllopsmakeup, och jag vill här skriva ett inlägg för att svara på en av de vanligaste frågorna.

Att planera ett bröllop är något man ofta gör för första gången i livet. Det är mycket att tänka på, och är man inte en tjej som sminkar sig så mycket i vanliga fall är kanske inte sminket det första man tänker på. Jag har de som bokar mig år i förväg och de som hör av sig en vecka innan vigseln och inser att de kanske bör ta hjälp.
Vad tycker jag då? Kan man göra bröllopssminkningen själv eller bör man ta hjälp?

Att få en makeup att hålla i så många timmar som på en bröllopsfest innebär bra kvalitet på produkter. Det har tagit mig många år att hitta mina favoritprodukter som verkligen håller genom tårar, svett och kramar. Tro mig, jag letar ständigt för att alltid kunna leverera på topp till mina kunder. Det är lite det som är tjusningen när man jobbar professionellt med makeup, man testar, testar och testar, och under tiden hittar man nya favoriter. När jag sedan får mail från mina bröllopskunder som bekräftar att de till och med vaknade upp snygga dagen efter, ja då sitter det bra! Och det är just denna punkt jag vill lyfta lite extra. Att anlita en makeupartist som är van att jobba med bröllop, ger dig en hållbar bröllopsmakeup.
Det ligger mycket arbete bakom en bröllopsmakeup, och de som sett mig jobba vet vad många små små lager av produkt som läggs just för att få det att sitta så länge. Att få en makeup att sitta under en kväll kan vara nog så komplicerat om man inte är van att sminka sig, men jag kan lova att det är skillnad på en kväll och 15 timmar... Därav att priset på bröllopsmakeup är högre. Jag reserverar alltid 1 tim 30 min för en bröllopsmakeup och det krävs mer jobb och precision. 

Det finns dock ett par saker som du bör ha i åtanke. Läpparna kommer du behöva fylla på under dagen/kvällen då du äter, dricker och pussas. Blir du ofta glansig kan det också vara bra med ett transparent puder när solens strålar lyser under fotograferingen. Inför varje säsong köper jag in ett antal utvalda läppstift och puder som jag sedan säljer vidare till kund.
Jag håller just nu på att kika på färger inför våren och sommarens bröllop. Vad vill just du ha för färg på dina läppar?
 


 

Kommentera gärna:

-